Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z auta okrádali ženy o kabelky, hrozí im 10 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pražská polícia zadržala v polovici apríla dvojicu, ktorá vraj od februára v hlavnom meste okradla mnoho žien o kabelky. Muž (28) a o rok mladšia žena (37) svoje obete pripravovali o batožinu tak, že im ju vytrhli z ruky, keď okolo prechádzali v aute, uviedla polícia.

Niekedy sa podľa hovorcu Tomáša Hulan stávalo, že sa kabelka zachytila napríklad o rameno, a prepadnutú ženu tak auto šmýkalo po chodníku.

Muž aj žena sú v policajnej cele, podľa polície spôsobili týmito prepadnutiami aj ďalšími trestnými činmi škodu za 440.000 korún. "Policajný komisár obvinil zadržanú dvojicu z 25 prípadov lúpeží, krádeží a krádeží vlámaním," informoval Hulan.

Muž sa podľa neho pokúšal polícii pri zadržaní utiecť oknom, ale nepodarilo sa mu to. Kriminalisti podľa hovorcu pri následnej domovej prehliadke zaistili bezmála stovku predmetov, konkrétne kabelky, platobné karty, mobilné telefóny, príručnú výpočtovú techniku, údajne pochádzajúce z popísaných lúpeží a krádeží. Navyše zaistili aj prenosnú varňu drog.

Polícia vyzvala prípadné ďalšie obete týchto prepadnutí, aby sa prihlásili na linku tiesňového volania alebo na telefónne čísla 974 860 328 alebo 974 859 324.

Vyššie opísané prípady sa podľa Hulana začali v Prahe množiť od začiatku februára. Najprv na vyšetrovaní pracovali policajti troch mestských obvodov osobitne. "Následne sa ukázalo, že prevedením sú jednotlivé lúpeže takmer totožné, preto policajti spojili sily v jeden tím," dodal hovorca. Obvineným hrozí desať rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu