Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Polícia pátra po matke, porodila dvojčatá a odišla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARDUBICE - Matka (39), ktorá tento týždeň v pardubickej nemocnici porodila dvojčatá, ich skoro na to opustila a odišla z nemocnice. Policajti po nej vyhlásili pátranie a ženu našli doma v Chlumci nad Cidlinou. Trestné stíhanie jej nehrozí, neohrozila život narodených chlapcov. Povedal to hovorca nemocnice a polície.

"Policajti ženu upozornili na jej zdravotný stav, ešte potrebovala zostať pod dohľadom lekárov. Vraj si toho bola vedomá, ale nejavila záujem sa vrátiť," povedala policajná hovorkyňa Eva Maturová.

Nemocnica nahlásila polícii, že z pôrodnice zmizla pacientka, ktorá zrejme odišla len v nočnej košeli a na oddelení nechala svoje narodené deti.

"Matka sa k deťom zatiaľ neprihlásila. Dvojičky naďalej zostávajú v nemocnici, pretože potrebujú hospitalizáciu. Sú ale v poriadku," povedala hovorkyňa nemocnice Alica Štrajtová Štefková.

Ak sa matka do šiestich týždňov k deťom neprihlási, novorodenci zrejme skončia v dojčenskom ústave. "Až po šiestich týždňoch sa potom bude rozhodovať, komu sa deti zveria do starostlivosti," povedala vedúca odboru sociálnych vecí Danuše Fomiczewová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu