Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matka predávkovala 14-ročnú dcéru pervitínom

ilustračné foto
ilustračné foto

ÚSTÍ NAD LABEM – Matka aj so svojím druhom dávala svojej dcére (†14) pervitín! Dievča skolabovalo a vlani v lete zomrelo. Matka aj jej druh môžu stráviť vo väzení až 12 rokov. Štátne zastupiteľstvo v Ústí nad Labem ich obžalovalo zo zabitia, informuje o tom dnes Ústecký deník.

Tragická udalosť sa stala na ubytovni v Jirkove v okrese Chomutov. Keď dievča upadlo do bezvedomia, matka s druhom sa ho snažili oživovať, potom zavolali záchranku. V kritickom stave dievča previezli do nemocnice, kde v dôsledku predávkovania pervitínom na druhý deň zomrelo. Matka a jej druh požívali rôzne drogy dlhodobo, dokonca ich aj vyrábali.

Podľa námestníčky krajského štátneho zástupcu Lenky Bradáčovej je tento prípad jedným z mála, ktorý sa podarilo objasniť. "Je veľa prípadov, kedy našli človeka, ktorý zomrel v dôsledku predávkovania drogami, ale len výnimočne možno určiť vinníka, ktorý za tento tragický stav má zodpovednosť," povedala Bradáčová.

Nedávno v Liberci odsúdili na 12 rokov väzenia Ondřeja Gynga, ktorý predával drogy a zavinil smrť sedemnásťročnej dievčiny. Tá vyskočila zo siedmeho poschodia, potom čo jej Gynga v rozmedzí niekoľkých hodín podal dve dávky pervitínu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu