Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nechcela prísť o 22 rokov mladšieho priateľa, zastrelila ho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Alica Knirsová z Prahy sedemkrát strelila svojho o 22 rokov mladšieho priateľa do chrbta. Na súdoch najprv tvrdila, že išlo o sebaobranu a potom, že bola nepríčetná.

Výstreli padli v septembri 2007 v jej byte. Telo sa našlo až dvadsaťštyri hodín po čine. Knirsová si na nič podľa poslednej výpovede nepamätá. Len na to, že sa išla vyspovedať kňazovi. Podľa súdu však bola motívom činu silná citová väzba na zavraždeného. Ohrnutá milenka si chcela podľa svedkov vzťah udržať, ale jej partner ho chcel ukončiť.

Najvyšší súd v Brne s konečnou platnosťou potvrdil rozsudok nižších súdov a Knirsová pôjde za vraždu svojho mladšieho priateľa na 13 rokov do väzenia.

Obhajoba Knirsovej poukazovala na údajné rozpory v dvoch znaleckých posudkoch z oboru psychiatrie. Jedna expertíza vraj dokázala, že sa žena pri čine neovládala kvôli "nezvládnuteľnému afektu". Najvyšší český súd však rozhodol, že oba posudky sa podstatnejšie líšili "len v stanovení miery zníženia ovládacích schopností."

Knirsová, ktorá je maďarskej národnosti, upozorňovala aj na to, že pri jednom z vyšetrení znalcov nebol prítomný tlmočník do maďarčiny. Podľa súdu však obžalovaná žije po celý život v Česku, a tak nielen dobre vie, ale aj rozumie po česky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu