Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za bozk v reštaurácii im hrozí väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUBAJ - Mesiac väzenia hrozí britskému páru, ktorý sa v istej dubajskej reštaurácii pobozkal na ústa. Dvojica sa proti rozhodnutiu súdu odvolala, verdikt by sa mala dozvedieť začiatkom apríla.

Agentúre AFP to povedal ich obhajca. Podľa britských médií sú previnilcami Brit Ayman Najafi (24), ktorý v Dubaji žije, a o rok staršia britská turistka Charlotte Lewisová. Konzervatívne pravidlá správania sa v Spojených arabských emirátoch porušili tým, že sa v istej reštaurácii pobozkali na pery. Zatkli ich vlani v novembri.

Objímať sa, tancovať alebo hlasnejšie púšťať hudbu na verejnosti sa v Dubaji považuje za nevhodné správanie sa. Podľa vládnych smerníc hrozí pokuta alebo väzenie aj tomu, koho pristihnú pod vplyvom alkoholu, hoci aj v malom množstve, mimo miesta, kde sa môže alkohol podávať. Vôbec neprichádza do úvahy, aby sa tam nemanželské páry držali za ruky.

Dvojica sa bozkom na ústa podľa súdu „dopustila sexuálneho aktu na verejnosti“ a v januári ich odsúdili na mesiac väzenia a na vyhostenie z krajiny. Za konzumáciu alkoholu majú po skončení výkonu trestu zaplatiť pokutu tisíc dirhamov (vyše 196 eur).

Pár obvinenia odmieta. Podľa ich právnika išlo o nevinný bozk na tvár medzi priateľmi, ktorý je v krajine dovolený. Obaja mladí ľudia zostávajú na slobode, úrady im však odobrali pasy a nesmú emirát opustiť. Odvolacie konanie by sa malo konať 4. apríla.

Podľa agentúry Reuters ide o tretí prípad za dva roky, kedy sa britské páry dostali do pozornosti dubajských médií za porušenie pravidiel správania sa. V roku 2008 inú britskú dvojicu odsúdili na tri mesiace väzenia a vyhostenie z krajiny za „nemanželský sex na verejnej pláži“. Súd pár v odvolacom konaní nakoniec oslobodil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu