Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ďalší požiar v ruskom bare: mŕtvy, dvaja nezvestní

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Najmenej jedného mŕtveho si vyžiadal požiar, ktorý v noci na utorok vypukol v klube Opera v centre Moskvy. Počet obetí nemusí byť konečný, jeden alebo dvaja strážcovia z klubu sú zatiaľ nezvestní.

Klub údajne figuroval na "čiernom zozname" podnikov, ktoré nespĺňali bezpečnostné predpisy a mali ich zavrieť po vlaňajšom decembrovom tragickom požiari v permskom nočnom klube, kde prišlo o život 155 ľudí. Ruské úrady sprísnili kontroly a zatvorili množstvo podobných zariadení. Klub Opera uzavreli na 30 dní, počas ktorých mali majitelia odstrániť nedostatky. Klub však opäť otvorili, hoci systém automatického hasenia nefungoval. Ešte v nedeľu tam bola diskotéka.

Podľa agentúry Interfax záchranári zatiaľ v troskách pátrajú po dvoch nezvestných strážnikoch. Plamene zachvátili plochu 1200 metrov štvorcových. Až po troch hodinách sa ich podarilo 35 hasičským tímom skrotiť. Z neďalekého hostelu museli evakuovať 250 hostí. Predpokladá sa, že požiar pravdepodobne zavinilo porušenie predpisov pri stavebných prácach, presná príčina sa však ešte zisťuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu