Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dispečerov, ktorí nechali navigovať dieťa, suspendovali

ilustračné foto
ilustračné foto

NEW YORK - Americké úrady dočasne zbavili funkcie dispečera a jeho nadriadeného, ktorí v polovici februára nechali dieťa, aby navigovalo pilotov na letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku. Informovali o tom dnes americké médiá.

Letový dispečer priviedol svojho syna na kontrolnú vežu na letisku a nechal ho prečítať pár rutinných správ pilotom. Na zvukovom zázname, Ktorý teraz vyšetruje Federálny úrad pre letectvo (FAA), je tak zachytený nasledujúci rozhovor. Detský hlas hovorí: "Jet Blue 171, odlet povolený." Keď pilot usmernenia potvrdí, nasleduje z veže pobavený hlas dospelého, ktorý hovorí: "takto to vyzerá, chlapi, keď nie sú deti v škole." "Tiež by som si rád vzal svoje dieťa do práce," komentuje situáciu pilot.

S posádkou v lietadle aeroliniek Aero Mexico sa chlapec rozlúčil pozdravom "Adios, amigos". Podľa odborníkov sa zrejme dialógy odohrávali na letisku v podvečer, kedy je na letisku čulá medzinárodná prevádzka.

Deň po tom, čo mal v práci vlastného syna, vraj dispečer vzal do práce ešte ďalšie dieťa.

Záznamy pochádzajú z obdobia, keď mnoho newyorských detí malo týždenné zimné prázdniny. Ako uvádza server ABC News, historka pobavila pilotov, nie však FAA. Úrad zdôrazňuje, že kontrolná veža na letisku je vysoko zabezpečené miesto, kam majú prístup len poverené osoby. Deti sem síce môžu prísť, pokiaľ tu pracujú ich rodičia, musia k tomu ale vopred dostať osobitné povolenie od FAA.

Letisko Johna F. Kennedyho v New Yorku je najfrekventovanejšou leteckou bránou do USA pre lety zo zahraničia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu