Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Opilec znásilnil sedemročné dievčatko, svoju vinu poprel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OLOMOUC – Svojho strýka (53) požiadala, aby jej dohliadol na sedemročnú dcérku, ten ju však znásilnil! Hoci bol v tom čase pod vplyvom alkoholu a svoju vinu popieral, súd ho dnes poslal na 8,5 roka do väzenia. Muž sa po vynesení rozsudku okamžite odvolal.

Udalosť sa podľa spisu odohrala v máji minulého roku byte, kde neter obvineného so svojou dcérou žije. Ženu toho dňa známi pozvali na oslavu narodenín. Svojho strýka, ktorý ju občas navštevoval a dievča strážil, preto požiadala, aby na jej dcéru dohliadol. Obvinený má dlhoročné problémy s alkoholom a podľa svojich slov toho večera vypil asi liter rumu a slivovice.

Z výsluchu dievčatka vyplynulo, že ju muž vyzliekol, primäl k vzájomnému orálnemu sexu, ukájal sa pred ňou a učil ju bozkávať, "ako to robia dospelí". Matka dievčaťa sa domov vrátila v nočných hodinách. Strýko ju ráno upozornil, že sa ho dievča údajne vypytovala na "veľmi čudné veci" a že sa pred ňou mal v škôlke obnažovať spolužiak.

Dievčatko najprv nechcelo matke nič povedať, pretože sa bojí a strýko jej to zakázal. Neskôr jej ale priebeh večera opísala a žena všetko oznámila polícii. "Poznamenal mi dieťa na celý život. Všetkých nás poznamenal. Ja už sa bojím, aj keď ju vediem do školy," povedala matka pred súdom.

Obvinený a v súčasnosti nezamestnaný muž vinu kategoricky odmietal. "Ani v tom najhoršom sne by mi niečo také nenapadlo. Ja sa poznám, viem, čoho som schopný. Ale tohto určite nie," bránil sa pred súdom. Muž je od minulého roka v dôsledku psychických problémov v čiastočnom invalidnom dôchodku. Tie v minulosti opakovane riešil práve alkoholom. Podľa znalcov je na ňom roky závislý a pomohla by mu len ústavná liečba. V čase, keď sa činu údajne dopustil, bol síce opitý a alkohol za jeho skutkom zrejme stál. Zodpovednosti za svoje správanie si ale podľa súdu musel byť vedomý.

Priamym dôkazom, ktorý muža podľa súdu usvedčil, bola výpoveď znásilneného dievčatka. "Odborníci vylučujú, že by si ju dieťa z nejakého dôvodu vybájilo," povedal po vynesení rozsudku predseda senátu Eduard Ondrášek. V rodine navyše panovali pomerne dobré vzťahy a nikto teda nemal dôvod ho krivo obviniť. "Vycvičiť sedemročné dieťa, aby vypovedalo takýmto spôsobom, je vylúčené," dodal sudca.

Obvinený podľa znalcov nie je sexuálny pedofilný deviant. To ale nevylučuje, aby podobný čin pod vplyvom alkoholu nemohol spáchať. Súd mu preto okrem väzenia a vzhľadom na jeho psychické problémy nariadil aj ústavnú psychiatrickú liečbu. "Ak sa zbaví poruchy, pravdepodobne prestane byť aj alkoholikom," konštatoval sudca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu