Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lietadlo v Dortmunde zišlo zo štartovacej dráhy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - 165 cestujúcich a šesť členov posádky, muselo dnes ráno na letisku v Dortmunde opustiť lietadlo Boeing 737 spoločnosti Air Berlin smerujúcich na Kanárske ostrovy potom, čo stroj pri štarte náhle zišiel zo štartovacej dráhy.

Nikto z cestujúcich ani členov posádky nebol zranený, dortmundské letisko ale bude pravdepodobne uzavreté až do neskorých popoludňajších hodín.

"Podľa našich informácií došlo najprv k nejakému technickému problému v kabíne pilota," povedala hovorkyňa spoločnosti Air Berlin agentúre DPA. Pilot sa preto údajne rozhodol, že štart preruší. "(Kroky) šmyk potom spôsobila kombinácia snehu a rýchlosti lietadla," dodala hovorkyňa.

Na stroji nevznikli žiadne škody. "Cestujúcim sa tiež nič nestalo," ubezpečila hovorkyňa. Všetci pasažieri boli prevezení na neďaleké letisko Paderborn, odkiaľ budú pokračovať do svojich cieľových destinácií.

Nepriazeň počasia v podobe silného sneženia dnes zapríčinila aj meškanie letov na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom. Ráno tu podľa hovorcu letiska Uwe Witzel neodštartovalo 32 strojov a na krátku dobu tam taktiež nebolo možné pristávať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu