Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Počet zranených v lietadle sa zvýšil na 91!

Boeing 737
Boeing 737

KINGSTON – Počet zranených v lietadle, ktoré havarovalo v silnom daždi pri pristátí na Jamajke, sa zvýšil na 91. Nikto ale nie je v ohrození života, vyhlásil to jamajský minister informácií Daryl Vaz. Boeing 737 spoločnosti American Airlines letelo na linke z Miami do jamajského Kingstonu, kde havarovalo v utorok večer miestneho času. Prvé správy hovorili o 40 zranených.

Na palube bolo podľa americkej televízie CNN 145 pasažierov a sedemčlenná posádka. Všetkých podľa ministra hospitalizovali v Kingstone, niektorí vraj už po ošetrení nemocnicu opustili. Najčastejšie utrpeli zlomeniny, pomliaždeniny a rezné rany. Hovorca leteckej spoločnosti Charley Wilson povedal, že všetkých pasažierov sa podarilo z lietadla evakuovať pomocou nafukovacích šmykľaviek.

Podľa AA nikto neutrpel ťažké zranenia. Predstaviteľ TV Jamaica Milton Walker ale spravodajskej televízii CNN povedal, že štyria ľudia boli zranení ťažko. Havária sa stala o štvrtej hodine ráno SEČ. Podľa leteckej spoločnosti jej stroj nezvládol pristávací manéver, o príčine nehody ale firma odmietla špekulovať. Podľa agentúry AFP sa stroj nepodarilo zastaviť na dráhe, lietadlo prelomilo bariéru na jej konci a prešlo cez cestu a skončilo na susednej pláži.

Rozbitý je údajne jeden z jeho motorov a stroj je vážne poškodený. Údajne sa však nerozlomilo na dve alebo tri časti, ako sa uvádzalo v prvých správach. Nemenovaný svedok opísal priebeh nehody na stanici TV Jamaica. Boeing podľa neho pristál normálne a cestujúci dokonca tlieskali, stroj sa potom ale nepodarilo zastaviť pred koncom pristávacej dráhy.

"Potom sa ozvala hrozná rana," citovala svedkov agentúra AFP. "Práve vtedy si cestujúci uvedomili, že niečo nie je v poriadku, v momente, keď sa objavili kyslíkové masky a trup lietadla sa otriasal." Medzinárodné letisko Norman Manley v Kingstone uzavreli kvôli vyšetrovaniu a overeniu bezpečnosti dráhy pre ďalšie pristátie a vzlety. Lety zatiaľ presmerovali na letisko Montego Bay na západnom pobreží ostrova.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu