Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zrážku vlakov neprežilo najmenej 12 ľudí

Zrážka osobného a nákladného vlaku na okraji Karáči
Zrážka osobného a nákladného vlaku na okraji Karáči

KARÁČI - Zrážka osobného a nákladného vlaku na okraji najväčšieho pakistanského mesta Karáči si v utorok vyžiadala najmenej 12 mŕtvych a desiatky zranených.

Tlačovú agentúru AFP o tom informoval vysoký predstaviteľ tamojšej železničnej polície Muzaffar Šajch. Z trosiek podľa neho zatiaľ vyslobodili telá 12 mŕtvych cestujúcich a 38 zranených, ktorých previezli do nemocnice. Ako však dodal, záchranná operácia sa ešte neskončila a v jednom z vozňov sa stále nachádzajú mŕtvi a zranení cestujúci.

"Moji kolegovia videli niekoľko ďalších tiel a snažia sa ich vyslobodiť," povedal Šajch. "Počujeme tiež plač nejakého dieťaťa a snažíme sa ho nájsť." Predstavitelia miestnej nemocnice potvrdili, že prijali mŕtvych a zranených po nehode.

Podľa vysokého predstaviteľa pakistanských železníc Aftaba Memona sa tragédia stala v oblasti Džuma Goth na predmestí Karáči po tom, ako strojvodca expresu Alláma Ikbál smerujúceho z Láhauru (Lahore) do Karáči nerešpektoval signalizáciu a narazil do nákladného vlaku. Dodal, že väčšinu obetí našli v jednom z osobných vozňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu