Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chlapca hľadali v uletenom balóne, bol v garáži

Šesťročný Falcon Heene
Šesťročný Falcon Heene

DENVER – Milióny Američanov sledovali včera let balónu, v ktorom mal byť podľa prvých správ malý chlapec (6). Jeho let nad štátom Colorado v priamom prenose vysielali všetky spravodajské televízie. Balón po dvoch hodinách pristál na poli, ale chlapec v ňom nebol. Ukázalo sa, že chlapec bol celý čas doma.

Médiá a ľudia venovali pozornosť letiacemu balónu, Falcon Heen sa ale skrýval v garáži. Schoval sa tam, keď sa na neho otec nahneval. Hral sa v balónel a otec sa na neho rozkričal. Obával sa, že syn mu pokazí pokus.

Falconov brat potom rodine oznámil, že ho videl vliezť do balóna. Ten už bol vo vzduchu a rodičia si mysleli, že je v ňom aj dieťa.

Prípad vyvolal v Spojených štátoch veľkú pozornosť. Začalo veľké pátranie po chlapcovi, komplikované veľkou plochou územia, nad ktorým balón preletel. Od svojho štartu prekonal približne 80 kilometrov. Kvôli letiacemu balónu dokonca nakrátko zastavili prevádzku na coloradskom letisku.

Veľmi mätúce boli výpovede svedkov. Niektorí z nich totiž tvrdili, že krátko po vzlietnutí videli, ako niečo z balóna padá. Naznačovali, že to bol Falcon.

Balón, ktorý pripomínal strieborný lietajúci tanier, vyrobil chlapcov otec, ktorý je amatérskym vedcom. Patrí medzi takzvaných lovcov búrok, ktorých fascinujú extrémne atmosférické javy a snažia sa k nim dostať čo najbližšie. Rodinu údajne fascinovala aj problematika UFO a paranormálnych javov.

Rodina Heeneových sa vlani zúčastnila americkej verzie programu Výmena manželiek. Vzhľadom na okolnosti prípadu a jeho zvratu možno očakávať, že sa na ňu teraz uprie pozornosť amerických médií. Už teraz ju opisujú ako prinajmenšom zvláštnu.

Prípad vyšetruje polícia. Richard Heene sa však ostro sa ohradil proti špekuláciám novinárov, že išlo o úmyselnú mystifikáciu, ktorá by rodine priniesla publicitu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu