Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Radnica dá milión za dôkaz o morskej panne

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Za posledné mesiace sa našli desiatky svedkov, ktorí tvrdili, že na pobreží Izraela, neďaleko mesta Haifa, videli morskú pannu. Mestská radnica vzala túto záležitosť tak vážne, že ponúka milión dolárov (asi 700 000 eur) tomu, kto získa nejaký dôkaz o tom, že morská panna skutočne existuje a potuluje sa v neďalekých vodách.

"Mnohí ľudia nám hovoria, že sú si úplne istí, že videli morskú pannu. A títo svedkovia sú od seba navzájom úplne nezávislí," tvrdí hovorca mesta Natti Ziberman.

Morskú pannu je možné vidieť, keď sa zvečerieva, preto sa každý večer už celé mesiace schádzajú stovky ľudí vybavených kamerami a veria, že sa im ju podarí zahliadnuť. Svedkovia hovoria o mladej ženskej postave s rybím chvostom. "Podľa vyjadrení svedkov je to napoly dievča a napoly ryba, vyskakuje z vody ako delfín, ukáže niekoľko akrobatických kúskov a potom zmizne," dodal hovorca. "Všetci svorne tvrdia, že má postavu ženy a vyzerá ako mladé dievča," nástojí. Hovorca ostro odmieta tvrdenia, že by išlo len o reklamný trik pre nalákanie turistov.

Natti Ziberman uisťuje, že pre získanie miliónovej odmeny nie je potrebné morskú pannu zajať. Stačí, keď ľudia predložia nejakú fotografiu, ktorá bude dôveryhodná a nebude sa dať spochybniť. Pri otázke, či má mestská radnica skutočne toľko peňazí, aby si mohla dovoliť zaplatiť takúto odmenu, Ziberman vyhlásil: "Ak skutočne ide o morskú pannu, tak do Kiryat Yam príde toľko ľudí, že získame oveľa viac, než len milión dolárov."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu