Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Topolánek Paroubkovi: Nepoužívaj metódy ŠtB!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek

PRAHA - Bývalý český premiér a líder ODS Mirek Topolánek obvinil predsedu ČSSD Jiřího Paroubka z používania eštebáckych praktík a vyzval ho, aby s tým prestal.

Topolánek tak učinil na piatkovej krátkej tlačovej konferencii po svojom návrate z dovolenky v Taliansku, kde ho niekto vyfotil a kompromitujúce zábery zverejnil. Líder občianskych demokratov sa domnieva, že za tým celým stojí jeho politický rival Paroubek. Ten však jeho obvinenia predvídal a preto sa od nich ešte pred Topolánkovou tlačovkou oficiálne dištancoval. Ako v tejto súvislosti uviedol líder ČSSD, aj obviňovanie bez dôkazov patrilo medzi eštebácke metódy.

"Jiří Paroubek, osobne vás vyzývam: prestaňte s objednávaním a využívaním takých metód. Nepatria do demokratickej politiky dvadsať rokov po páde komunistickej totality. Ide o opakované zneužívanie eštebáckych a fízlovských metód v súperení politických strán," odkázal bývalý český premiér predsedovi sociálnych demokratov. "Som prermanentne sledovaný, natáčaný a následne dehonestovaný," dodal Topolánek, ktorý je najvážnejším kandidátom na kreslo nového českého premiéra. Tvrdý boj oň by mal v októbri zviesť práve s Paroubkom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu