Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

AKTUALIZOVANÉ Po pôrode utopila dieťa vo WC, dostala 12 rokov

ÚSTÍ NAD LABEM – Krajský súd v Ústí nad Labem dnes poslal na 12 rokov do väzenia matku (33), ktorá po pôrode utopila svoju dcéru v záchodovej mise. Mŕtvolku našli vo vreci na odpadky neďaleko lovosických predajní potravín.

Žena na súde odmietla vypovedať. Žalobca preto prečítal jej výpoveď na polícii, kde sa k činu priznala. Tehotenstvo tajila pred priateľom, s ktorým žila. Dcérku mala údajne s jej ďalším milencom. Dievčatko porodila v novembri minulého roka na záchode bytu, kde bývala. Keď dieťa začalo plakať, ponorila mu hlavičku do misy a tak ho utopila. Potom mŕtvolku zabalila do igelitového vreca a vo vedre odniesla do pivnice domu. Tam ho nechala asi tri týždne.

Keď sa rozhodla, že sa telíčka zbaví, zabalila ho ako balík a dala ho na nosič bicykla. Odviezla ho neďaleko predajne potravín v Lovosiciach, kde ho schovala pod maringotku. Na polícii tiež povedala, že nechápe, že sa mŕtvolka našla inde, než kde ju ona schovala. Pes náhodného okoloidúceho totiž našiel vrece až pri betónovom odpadovom kanále neďaleko supermarketu. Ďalší svedkovia potvrdili, že zapáchajúce igelitové vrece videli predtým na niekoľkých miestach pri obchode.

Znalci na súde uviedli, že žena má síce podpriemernú inteligenciu, ale netrpí na žiadnu duševnú chorobu. Bola schopná počas celého tehotenstva riešiť svoju situáciu. Motívom jej činu mala byť snaha zbaviť sa dieťaťa a jej sociálna situácia. Žena má už tri deti. O jedno sa starajú jej rodičia. Ďalšie má s manželom, ktorý dostal 22 rokov a tretie s priateľom, s ktorým žila teraz.

Pred niekoľkými rokmi si začala vzťah so starším mužom. Vraj preto, lebo ju priateľ často bil a hádali sa o peniaze. So starším milencom otehotnela už v roku 2006 a o rok v januári porodila dieťa pod kopcom Lovoš neďaleko od Lovosíc. Policajtom tvrdila, že bolo už mŕtve a tak ho hodila v ruksaku do rieky Labe.

Kriminalisti vyšetrovali, či aj v tomto prípade žena nevraždila. Nenašli však žiadny dôkaz, ktorý by tomu nasvedčoval. Súdny znalec povedal, že podľa všetkého bolo dieťa po pôrode mŕtve alebo vo vážnom stave a nie je jasné, či by prežilo.

Jej milenec dnes na súde vypovedal, že mu nikdy nepovedala, že by s ním bola tehotná. Tvrdil, že keby to vedel, dal by jej peniaze na interrupciu. Známa obžalovanej dnes uviedla, že vedela o prvom tajnom tehotenstve. Žena jej údajne tvrdila, že porodila chlapca, ktorého dala potom na adopciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu