Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Súd odmietol obžalobu na údajnú vrahyňu novorodeniatka

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE – Okresný súd Košice II pre vážnu procesnú chybu dnes odmietol obžalobu na 23-ročnú Janu H. z Košíc, ktorá je obvinená z vraždy svojho novorodeniatka. Po preskúmaní obžaloby totiž zistil, že bolo porušené právo obvinenej na obhajobu, preto celú kauzu vrátil prokurátorovi do prípravného konania.

Podľa obžaloby Jana H. v rozrušení spôsobenom pôrodom úmyselne usmrtila svoje novonarodeniatko. Tragédia sa odohrala 24. januára 2007 medzi 5:00 a 7:00 hod. v byte na Hrebendovej ulici v Košiciach.

"Obvinená išla ráno na WC a tam porodila živého chlapčeka. Dieťa spadlo do záchodovej misy, nebola mu poskytnutá ďalšia popôrodná starostlivosť, vdýchlo do horných aj dolných dýchacích ciest výkaly zmiešané s vodou a udusilo sa. Obvinená roztrhla pupočnú šnúru, ktorá ju spájala s novorodencom a odišla z WC," uvádza sa v obžalobe.

Po prevoze krvácajúcej Jany H. do nemocnice lekárka gynekologicko-pôrodníckej kliniky zistila, že krátko predtým porodila. "Záchranári následne priviezli aj novorodenca, ktorého pri upratovaní zakrvaveného WC vytiahol zo záchodovej misy brat obvinenej. Dieťa však nedýchalo ani nejavilo známky života," uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu