Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Český poslanec prišiel do EP v cyklistickom drese

Edvard Kožušník
Edvard Kožušník

PRAHA - Novozvolený poslanec Európskeho parlamentu (EP) za českú Občiansku demokratickú stranu (ODS) prišiel v utorok na ustanovujúce zasadnutie EP v cyklistickom drese.

Podľa internetového serveru iDnes.cz sa tak medzi svojimi kolegami v oblekoch "postaral o poriadny rozruch". Edvard Kožušník takýmto spôsobom zakončil svoju niekoľkodňovú cyklotúru z Čiech do Štrasburgu. Splnil predvolebný sľub, že ak sa dostane do europarlamentu, dopraví sa tam bicyklom. Nový český europoslanec tvrdí, že bicykel používal na cestu do práce aj v Prahe. "Pochádzam z menšieho mesta, z Olomouca, tam chodí na bicykli každý," vysvetlil.

Kožušník nebol jediným novým europoslancom, ktorý zvolil na prvé zasadnutie EP netradičný odev. Poslanec za maďarskú nacionalistickú stranu Hnutie za lepšie Maďarsko - Jobbik Csanád Szegedi prišiel oblečený v uniforme zakázanej polovojenskej organizácie Maďarská garda. Poslanec chcel podľa svojich slov svojím vyjadriť svoj názor na zrušenie extrémistickej organizácie, ktoré on sám len "veľmi ťažko dokáže akceptovať".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu