Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dievča z havarovaného airbusu sa zotavuje!

Bahia Bakariová obklopená zdravotníkmi
Bahia Bakariová obklopená zdravotníkmi (Zdroj: TASR)

MORONI - Bahia Bakariová, ktorá vie len slabo plávať, sa držala trosiek airbusu plávajúcich na vode potom, ako ju vymrštilo z lietadla do Indického oceánu, uviedli v stredu oficiálni predstavitelia.

Chýry o tom, že sa podarilo zachrániť ďalšie živé dieťa sa nepotvrdili, hoci námorné lode a potápači z Francúzska a USA pátrajú po možných ďalších osobách, ktoré haváriu jemenského airbusu prežili. Trinásťročná Bahia Bakariová (agentúry doteraz uvádzali vek 14 rokov) sa zotavuje v nemocnici v hlavnom meste Komorského zväzu Moroni, kam cestovala so svojou matkou.

Otec zázrakom zachráneného dievčaťa Kassim Bakari povedal z domu v Corbeil Essonnes južne od Paríža, že jeho dcéra si zlomila kľúčnu kosť a utrpela popáleniny kolena, no nemá žiadne život ohrozujúce zranenia. Bahiu vymrštilo z lietadla, keď narazilo do hladiny mora. "Bahia nič necítila, len sa zrazu našla vo vode," povedal otec Bakari po telefonickom rozhovore so svojou dcérou, ktorá leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. "Bahia počula hlasy, no v tme nič nevidela. Podarilo sa jej udržať na troskách z lietadla." Otec Bahie tiež povedal, že jeho dcéra sa pýtala na matku, no povedali jej, že žije a leží vo vedľajšej izbe. "Nie je to pravda, neviem, kto jej to povie."

"Je to skutočne ako zázrak," povedal šéf jemenskej vládnej krízovej jednotky Ibrahím Abdulazíb. "To dievča takmer nevie plávať." Jeden zo záchranárov povedal, že Bahiu zazreli plávať medzi troskami lietadla a mŕtvymi telami asi dve hodiny po havárii. "Snažili sme sa jej hodiť záchranné koleso, no nevládala sa ho chytiť. Musel som skočiť do vody a vytiahnuť ju."

Lietadlo typu Airbus A310 so 142 cestujúcimi a 11 členmi posádky letelo z jemenského hlavného mesta Saná do hlavného mesta Komorského zväzu Moroni. Pred pristátím sa však v utorok nadránom zrútilo do Indického oceánu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu