Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zachráneným pasažierom airbusu je batoľa!

Smútiaci príbuzní na letisku Zobraziť galériu (6)
Smútiaci príbuzní na letisku

KÁHIRA - Z havarovaného lietadla A310-300, ktoré sa dnes ráno zrútilo do Indického oceánu pri Komorských ostrovoch, sa podarilo zachrániť batoľa.

Záchranu dieťaťa na mieste nešťastia potvrdila komorská imigračná úradníčka Rachida Abdulláhová. Informovala tiež o náleze troch ďalších tiel a trosiek. Doteraz sa však neporadilo zachrániť iného pasažiera.

Stroj typu Airbus 310-300 patriaci spoločnosti Yemenia vyštartoval z jemenskej metropoly Saná a pristáť mal v Moroni, hlavnom meste ostrovného štátu Komory nachádzajúcom sa približne 300 kilometrov severozápadne od Madagaskaru. K tragédii došlo iba krátko pred tým, ako malo lietadlo dosadnúť v Moroni. Ide o podobný typ stroja, aký sa pred viac ako mesiacom zrútil do Atlantického oceánu.

Lietadlo letelo z Paríža s medzipristátím v jemenskej metropole Saná a pristáť malo na Komorách. Stroj však v momente, keď sa nachádzal nad oceánom, zmizol z radarov. "Yemenia s ľútosťou oznamuje, že jej lietadlo letu číslo No IY626 na ceste zo Saná do Moroni so 142 pasažiermi a 11 členmi posádky Airbusu 310-300 je nezvestné," uvádza spoločnosť na svojej internetovej stránke. Podľa agentúry AFP bolo medzi pasažiermi 66 Francúzov, ostatní boli Komorčania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu