Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Riaditeľ ZOO asi príde o prst, odhryzol ho šimpanz

BERLÍN – Riaditeľ berlínskej ZOO asi príde o prst. Odhryzol mu ho šimpanz Pedro. Aj keď prst lekári prišili, do rany sa dostala infekcia. Berhardovi Blaszkiewitzovi tak hrozí amputácia.

Možno tak bola 8 hodinová operácia, pri ktorej mu prišili ukazováčik, zbytočná. Nehoda sa stala pri súkromnej prehliadke. Blaszkiewitz chcel dať cez mreže orechy. Ľudoop však namiesto nich chňapol po jeho pravej ruke a odhryzol mu väčšiu časť ukazováka.

„Pedro je vodcom skupiny, a tak im musel ukázať svoju dominanciu," vysvetlil správanie sa útočníka hovorca ZOO André Schüle. „Za normálnych okolností by šimpanz nikdy nemal príležitosť dostať sa takto k ošetrovateľovi alebo k riaditeľovi,“ dodal s tým, že pre 28-ročného Pedra nebude mať táto príhoda žiadne následky.

Omnoho horšie však dopadne riaditeľ záhrady, ktorú celosvetovo preslávil ľadový medveď Knut. Do operovanej rany sa dostala infekcia. „Technickú stránku sme zvládli, ale teraz sa na stehu objavilo ľahké sčervenanie,“ popísal pooperačný vývoj šéf oddelenia mikrochirurgie nemocnice Andreas Eisenschenk. Lekári budú s pacientom hovoriť o odstránení prišitého prsta. Podľa Eisenschenka hrozí, že by sa infekcia mohla rozšíriť do ruky. „Je tu nebezpečenstvo, že príde o viac častí, než ktoré boli zasiahnuté," upozornil. Infekcia podľa neho pravdepodobne pochádza z úst šimpanza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu