Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ľudia môžu na internete vidieť video operácie, ktorá ich čaká

PRAHA - Skôr, ako sa človek podrobí operácii, môže sa pozrieť na internete, čo sa s ním bude diať, až bude v narkóze. Možno sa tak zbaví strachu z plánovaného zákroku. Umožňuje to encyklopédia medicínskych videí "Už viem ako". Za tvorcov webu to povedal Tomáš Šebek.

"Ak má človek napríklad úraz kolena a čaká ho artroskopia, pozrie sa na video, čo tento zákrok obnáša, kde, kto a ako ho vykonáva a čo je jeho výsledkom. Pozrie sa v pohodlí domáceho počítača," opísal.

Podobne pacient, ktorý má obavy z odstránenia materského znamienka, uvidí, ako zákrok vyzerá. Môže tiež zistiť, čo sa deje pri dnes už bežnom preventívnom vyšetrení hrubého čreva kolonoskopiou, video ho na celý zákrok vopred pripraví. Ženy sa môžu pozrieť na Mamografické vyšetrenie prsníka, muži i ženy na moderný spôsob odstraňovania kŕčových žíl, správnu aplikáciu očných kvapiek alebo odstránenie kliešťa.

"Návštevníci stránok môžu tiež zdieľať príbehy ľudí s rakovinou, nešpecifickými črevnými zápalmi, alebo virtuálne zavítať do pôrodnice jednej z českých nemocníc," opísal Šebek.

Medicínske videá na internete sú veľmi obľúbené na celom svete. Teraz sa táto služba dostáva aj k českým návštevníkom. Všetky videá sú odborne garantované lekárom príslušnej špecializácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu