Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Matka tigríča odvrhla, adoptoval ho jazvečík

Jazvečík sa stará o malé tigríča
Jazvečík sa stará o malé tigríča

BRÉMY - Neobvyklého adoptivného rodiča získalo v zoo v nemeckom Ströhene neďaleko Brém tigrie mláďa, ktoré prišlo nečakane na svet minulý piatok. Potom, čo ho matka odvrhla, sa o neho začal starať jazvečík. I keď je náhradný tato len o málo väčší ako tigrie dievčatko, ochotne prevzal materské povinnosti.

Tigrica v ströhenskej zoo porodila jedného potomka už vlani v októbri. Mláďa žije s rodičmi vo výbehu a matka ho ešte kŕmi. S ďalším prírastkom teda ošetrovatelia len tak nepočítali. Pretože sa samice už o jedno mláďa stará, druhé neprijala.

Ošetrovateľ našiel tigriu samičku v sobotu ráno pri obvyklej kontrole. Bola silne podchladená a oslabená. Okamžite sa preto dostala do starostlivosti skúsenej ošetrovateľky, ktorej sa podarilo pred rokmi odchovať už miestneho obľúbenca - tigra Akbara. Ten je i otcom novorodeného mláďaťa.

Zatiaľ nie je podľa zoo jasné, či malá tigrica prežije. Veľkú starostlivosť jej ale prekvapivo začal poskytovať ošetrovateľkin jazvečík pomenovaný Monstrum. Ten si ju hneď adoptoval. I keď je jazvečíkov osvojený potomok skoro tak veľký ako on sám, pyšný náhradný otec ho po celú dobu opatruje. Ošetrovateľka verí, že sa podarí mláďa zachrániť. Po prvých dvoch dňoch totiž badateľne pribralo.

Zoo o tom informovala na svojich internetových stránkach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu