Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Brusel cestovanie zatiaľ neobmedzí

BRUSEL - Európska únia neuvažuje o zavedení cestovných obmedzení v rámci opatrení voči šíriacemu sa smrteľnému vírusu prasacej chrípky.

Uviedla to v utorok eurokomisárka pre otázky zdravotníctva Androulla Vassiliouová. Tá podotkla, že predbežné opatrenia sú na mieste, no v tomto momente nevidí dôvod na vyhlásenie obmedzení pre členské krajiny únie. Ako dodala, ďalším postupom v tejto záležitosti sa budú zaoberať ministri zdravotníctva na spoločnom štvrtkovom stretnutí v Bruseli. Brusel taktiež zatiaľ nevydá varovanie pred konzumáciou bravčového mäsa.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v pondelok zvýšila úroveň pohotovosti v súvislosti so šírením prasacej chrípky z tretieho na štvrtý stupeň, čím signalizovala významné zvýšenie hrozby vypuknutia pandémie.

Počet potvrdených prípadov nakazenia človeka prasacou chrípkou sa v USA v pondelok zdvojnásobil na 50 a prvých nakazených zaznamenali aj v Británii, Španielsku, Izraeli či na Novom Zélande, po jednej osobe podozrivej z nakazenia vírusom hlási Nemecko a Rakúsko. V Mexiku počet potvrdených úmrtí na prasaciu chrípku presiahol číslo 150.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu