Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Polícia je na stope lupiča, ktorý ušiel z väzenia vrtuľníkom

(Zdroj: Jupiterimages)

ATÉNY - Grécka polícia v utorok oznámila, že niekoľko stoviek jej príslušníkov prehľadáva les západne od Atén v snahe nájsť ozbrojenca, o ktorom predpokladá, že ide o odsúdeného bankového lupiča, ktorý vo februári ušiel z väzenia za pomoci vrtuľníka.

Podľa polície muž vo svojom aute obišiel policajnú zátarasu, ale neskôr zastavil, opustil vozidlo a utiekol pešo po tom, ako mu polícia prestrelila pneumatiky. Policajti v aute našli samopal a päť mobilných telefónov.

Bankový lupič a únosca Vassilis Paleokostas spolu s odsúdeným vrahom albánskeho pôvodu Alketom Rizaiom ušiel vo februári z väzenia Korydallos na západnom predmestí Atén na helikoptére pomocou povrazového rebríka. Opustenú helikoptéru po úteku našli v regióne Kapandriti severne od Atén. Obaja muži podobným spôsobom ušli z toho istého väzenia v roku 2006. Druhý útek dvojice strápnil grécku vládu, ktorá sa zaviazala, že zvýši bezpečnostné opatrenia vo väzení Korydallos. Brat Vassilisa Paleokostasa Nikos potom, ako sám z väzenia Korydallos ušiel, pomohol bratovi a jeho komplicovi ujsť z väzenia v roku 2006. Bratia sa v Grécku tešia veľkej popularite, pretože sa o nich hovorí, že časť z lupu rozdeľujú tým, čo to potrebujú. Minister vnútra Nikos Dendias už prinútil viacero osôb k rezignácii vrátane riaditeľa väznice a inšpektora gréckych nápravno-výchovných zariadení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu