Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Novinára zbili na smrť, polícia to popiera

MOSKVA - Novinár pracujúci pre menšie opozičné noviny na okraji Moskvy zomrel po tom, ako na neho neznámi páchatelia cez víkend zaútočili. V stredu o tom informoval jeho šéfredaktor. Polícia však tvrdí, že Sergej Protazanov, ktorý pracoval pre noviny v meste Chimki v moskovskom okrese, zomrel po otrave neznámou látkou a odmieta, že by ho niekto zbil.

"Bol vážne zbitý. V nedeľu ho odviezli do nemocnice a poslali domov s tým, že sa mu už zlepšil zdravotný stav," uviedol pre agentúru AFP Anatolij Jurov, šéfredaktor novín Občianska dohoda. "Na druhý deň doma zomrel," dodal. Podobnými informáciami disponuje aj Oleg Mitvol, podpredseda mimovládnej organizácie zaoberajúcej sa ochranou životného prostredia. Na Protanazova podľa neho "zaútočili, následne bol v nemocnici, odtiaľ ho poslali domov a potom (v pondelok v noci) zomrel".

"Pracoval na článku o zmanipulovaných voľbách v meste Chimki," dodal Mitvol. Hovorca polície pre moskovský okres však agentúre RIA Novosti povedal, že príčinou novinárovej smrti bolo požitie neznámej toxickej látky. "Našli ho v sobotu v zlom stave na schodoch jeho domu. Vedľa jeho tela sa nachádzali lieky proti bolesti," citovala agentúra hovorcu.

V posledných mesiacoch prišlo k viacerým útokom na novinárov pôsobiacich v moskovskom priemyselnom predmestí Chimki. Environmentálne organizácie tam bojujú s úradmi proti plánovanej výstavbe cesty vedúcej cez tamojší les.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu