Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Núdzové pristátie boeingu spôsobila chybná súčiastka

LONDÝN - Existuje "vysoká pravdepodobnosť", že chyba, pre ktorú lietadlo spoločnosti British Airways muselo 13. februára núdzovo pristáť na letisku Heathrow, by sa mohla vyskytovať aj v ďalších strojoch typu Boeing 777. V piatok o tom s odvolaním sa na leteckých expertov informovala britská televízna stanica BBC.

Lietadlo British Airways smerujúce z Amsterdamu vo februári "tvrdo" pristálo na londýnskom letisku Heathrow a hoci všetci 72 pasažieri incident prežili, štyroch ľudí museli s ľahkými zraneniami previezť do nemocnice. O podobnom probléme so svojím boeingom informovala aj spoločnosť Delta Air Lines. Motory k tomuto typu lietadiel dodáva spoločnosť Rolls-Royce, ktorá vyhlásila, že problémom sa už zaoberá a novú súčiastku do motora by mala byť firma schopná dodať v priebehu roka.

V januári 2008 musel Boeing 777 so 152 ľuďmi na palube takisto núdzovo pristáť a jeden pasažier pri tom utrpel vážne zranenia. Kapitán po nehode hovoril o veľkom šťastí a podľa vlastných slov bol pripravený na katastrofu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu