Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Útočníci vhodili do domu Rómov zápalné bomby

BUDAPEŠŤ - Neznámi útočníci v piatok ráno v dedine Bocfölde na západe Maďarska hodili do domu rómskej rodiny zápalnú bombu. Pri incidente nikto neutrpel zranenia, uviedol pre tlačovú agentúru MTI starosta obce.

Dvaja ľudia, ktorí neboli obyvateľmi domu, horiace zápalné bomby z miestnosti, kde práve spali, vyhodili, povedal Miklós Lendvai po tom, ako sa stretol s obeťami útoku.

Podľa nich v dome začal horieť iba jeden kus šatstva, ktorý vzápätí uhasili, dodal. Polícia v Zalianskej župe potvrdila útok, neuviedla však žiadne ďalšie detaily. Situácia v Maďarsku sa rapídne zhoršila po nedávnej vražde dvoch príslušníkov rómskej menšiny v dedine Tatárszentgyörgy.

Jeden z násilníkov údajne hodil na strechu domu zápalnú bombu, kým druhý čakal pred vchodom a zo vzdialenosti približne piatich metrov strieľal do ľudí utekajúcich pred ohňom z domu.

Zastrelil dospelého Róma a jeho 5-ročného syna. Maďarskí predstavitelia vylúčili podozrenie, že za touto dvojnásobnou vraždou stoja nacionalistickí radikáli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu