Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V materskej škole údajne týrali deti!

PETROVICE - Učiteľky materskej školy v českých Petroviciach v okrese Ústí nad Labem sú podozrivé z týrania detí. Niekoľko rodičov na ne podalo trestné oznámenie a prípad vyšetruje polícia. Uviedla to v utorok televízia Nova. Vedenie škôlky týránie popiera, zástupcovia obce sa k prípadu nechcú vyjadrovať. Ak sa preukáže trestný čin týránia zverenej osoby, hrozia pedagogičkám až tri roky väzenia.

Rodičia sa na škôlku začali sťažovať, keď päťročný chlapec doma rozprával, že mu "tety v škôlke" prelepujú ústa lepiacou páskou, aby nerozprával. Rovnaký zážitok popísal aj iný chlapec, ktorý materskú školu navštevoval pred dvoma rokmi.

Rodičia si na zvláštne tresty sťažovali vedeniu obce. Povolaná psychologička zistila, že deti hovoria pravdu. "Tie skutočnosti, na ktoré rodičia poukazujú, sú realitou. Tie deti to vyjadrovali v rámci hry a hra je najväčšou prirodzenosťou dieťaťa, čiže je to preukázateľné," povedala psychologička Eva Petrová.

Riaditeľka školy Dagmar Křičková to však odmieta. "Ani jeden chlapec nenaznačil, že by sa tu niečo také dialo," uviedla. Vedenie obce sa k problému odmietlo vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu