Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ukrajina podpísala dohodu o pozorovaní bez výhrad

MOSKVA - Ukrajina podpísala novú dohodu o pozorovaní tranzitu plynu a odstránila skoršie dodatky k textu zmluvy. Informoval o tom v pondelok aktuálneho týždňa ruský plynárenský gigant Gazprom. "Delegácia Gazpromu rokovala tento pondelok ráno v Kyjeve. Výsledkom rokovaní bol podpis dohody, ku ktorej ukrajinská strana nemala žiadne výhrady," uviedol Gazprom.

Ruský prezident Dmitrij Medvedev totiž včera vyhlásil podpísanú dohodu za neplatnú z dôvodu námietok voči ukrajinským podmienkam, ktoré krajina k dohode pripojila.

Zástupca ruského predsedu vlády Igor Sečin a riaditeľ ruského plynárenského koncernu Gazprom Alexej Miller však ešte tento pondelok odleteli do Bruselu, aby rokovali o obnove dodávok plynu do Európy.

Informoval o tom zdroj blízky prebiehajúcim rokovaniam. Oslovený zdroj z Gazpromu informoval, že Miller sa bude snažiť podpísať novú dohodu o pozorovaní tranzitu plynu cez Ukrajinu do Európy s Európskou úniou aj Ukrajinou po tom, ako Ukrajina odstránila dodatky, s ktorými Rusko nesúhlasilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu