Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V madridskej nemocnici zastrelili drogového baróna

MADRID - Jedného z najznámejších kolumbijských narkobarónov Leonidasa Vargasa včera večer zastrelil neznámy útočník v nemocnici v Madride. Dnes v noci o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na španielsku políciu.

Najmenej jedna osoba vraj vstúpila do Vargasovej izby v nemocnici Doce de Octubre a spiaceho drogového magnáta zastrelila. Vargas sa tam podľa agentúry AP liečil z vážnej pľúcnej choroby.

Španielsky denník El Mundo na svojom webe napísal, že izbu s bývalým drogovým bossom zdieľal ešte jeden pacient. Toho sa vraj strelec spýtal, či je Vargas. Keď odpovedal, že nie je, vytiahol neznámy muž pištoľ a Kolumbijca na vedľajšej posteli zastrelil.

Podľa agentúr nebolo jasné, či bol Vargas pod policajnou ochranou.

V 80. rokoch minulého storočia rozbehol Vargas, ktorý predtým spolupracoval s ďalším známym kolumbijským drogovým bossom Pablom Escobarom, vlastný obchod s kokaínom. Kolumbijský súd ho v roku 1995 poslal na 26 rokov za mreže, ale v roku 2002 ho prepustili.

Španielske úrady ho zatkli v roku 2006, keď mal u seba falošný venezuelský pas. Teraz ho čakal súd v súvislosti so zadržaním 500 kilogramov kokaínu. Začiatok procesu sa oneskoroval a Vargas bol nakoniec prepustený, podľa španielskych médií kvôli pľúcnej chorobe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu