Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V ukrajinskom autobuse pašovali poníky a kengury!

VARŠAVA - Neobvyklých čiernych pasažierov objavili poľskí pohraničníci v autobuse, ktorý šiel z Varšavy do západoukrajinského Lvova. V batožinovom priestore medzi kuframi a taškami objavili kengury, poníkov a divoké vtáky. Poníky a kengury merali iba 50 až 60 centimetrov.

"V pravidelnej autobusovej linke išlo okolo 30 cestujúcich. Všetko sa zdalo v poriadku až do chvíle, keď sa otvoril batožinový priestor", povedal podľa agentúry AFP hovorca pohraničnej polície Andrzej Wojcik.

Pohraničníci sa nestačili diviť, keď medzi batožinami objavili dve malé kengury, päť poníkov a jedenásť divých vtákov, ktorí sa podobali bažantom a boli v klietkach. "Poníky i kengury boli úplne malé, vysoké tak 50 až 60 centimetrov," uviedol Wojcik.

Ukrajinský vodič autobusu vypovedal, že mu zvieratá dal vo Varšave neznámy človek s tým, aby ich v Lvove odovzdal určenej osobe. "Vodič tvrdí, že o zákonoch nič nevie," dodal Wojcik.

Zvieratá prehliadol veterinár a pohraničníci ich nakŕmili. "Sú v dobrom zdravotnom stave a budú odovzdané do dobrých rúk," uistil hovorca polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu