Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na kanadskom pobreží objavili ľudské chodidlo, už siedme

(Zdroj: Jupiterimages)

VANCOUVER - Na kanadskom tichomorskom pobreží neďaleko mesta Vancouver našli v utorok ďalšie chodidlo - od minuloročného augusta už siedme. Včera o tom informovala agentúra AFP, podľa ktorej tak opäť ožívajú otázky, či ide o pozostatky obetí záhadnej vraždy, alebo lodného či leteckého nešťastia.

Podľa polície chodidlo pri rieke Fraser na predmestí Vancouveru našla istá žena, ktorá venčila psa. Najskôr si vraj myslela, že ide o pozostatok halloweenskeho žartíku, ale potom pochopila, že to vtip nie je. Športová topánka malej veľkosti skutočne obsahovala pozostatky ľudského chodidla. Podľa policajnej hovorkyne Kathrine Hansenovej sa zrejme zhoduje s nálezom z vlaňajšieho mája.

Záhadné objavy začali minulý rok v auguste. V prípade šiesteho chodidla sa však ukázalo, že ide o zlý vtip, ktosi do topánky strčil zvieraciu labku. Pri dvoch chodidlách sa podarilo záhadu odhaliť - boli to pozostatky hľadaného muža trpiaceho depresiami.

Testy DNA zatiaľ nepriniesli jasno, komu patrili zostávajúce chodidlá. Vedci tvrdia, že morské prúdy mohli chodidlá unášať tisíce kilometrov. Podľa nich časti ľudského tela môžu zostať vo vode neporušené, keď ich chránia topánkz alebo silná vrstva oblečenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu