Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mužovi podala "smrteľný kokteil", odsedí si 22 mesiacov

SYDNEY - Súd v Sydney poslal 60-ročnú ženu na 22 mesiacov do väzby za napomáhanie samovražde jej partnerovi, ktorý trpel Alzheimerovou chorobou a švajčiarske úrady odmietli jeho žiadosť o eutanáziu. Shirley Justinsovú uznali vinnou zo zabitia 71-ročného Graema Wylieho v roku 2006.

Oficiálnou príčinou jeho smrti bolo predávkovanie sa barbiturátom. Justinsová "smrteľný kokteil" svojmu partnerovi podľa vyšetrovateľov "podala", ten ho však užil sám.

Austrálčanke hrozilo až 25-ročné väzenie, žena si však v nápravnovýchovnom zariadení nakoniec žiadny trest neodpyká. Súdy rozhodli iba o jej "pravidelnej väzbe", čo v praxi znamená, že niekoľko dní v týždni bude musieť stráviť v policajnom zariadení.

Jej mužovi Wyliemu vo Švajčiarsku odmietli žiadosť o takzvanú asistovanú samovraždu štyri mesiace pred samovraždou, pretože úrady mali pochybnosti o jeho kognitívnych schopnostiach, teda o tom, či je schopný samostatne sa rozhodovať.

Krajina helvétskeho kríža cudzincom umožňuje žiadať o povolenie na vykonanie eutanázie a každý rok tak spravia desiatky "samovražedných turistov".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu