Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na univerzite v Pamplone sa priotrávilo 250 osôb

Univerzita v Pamplone po útoku separatistov ETA
Univerzita v Pamplone po útoku separatistov ETA

MADRID - Takmer 250 ľudí ochorelo po inhalácii škodlivých plynov na univerzite Navarra v severošpanielskom meste Pamplona, ktorá sa pred týždňom stala terčom útoku separatistov ETA.

Väčšinou študenti a pracovníci univerzity ochoreli počas opráv silne poškodenej univerzitnej budovy, ktorú po explózii vozidla s výbušninami zachvátil požiar.

Plyny, ktoré sa zmiešali počas opráv súvisia s teroristickým útokom, uviedol hovorca univerzity Javier Diaz. Až 248 osôb v stredu ošetrili pre problémy s dýchaním, zvracanie a kašľanie po nadýchaní sa nešpecifikovanými plynmi. V nemocnici naďalej zostáva 94 osôb, uviedla univerzita vo svojom stanovisku.

Pri minulotýždňovom automobilovom bombovom útoku na parkovisku pred univerzitou utrpelo ľahké zranenia 21 ľudí. K incidentu sa priznala militantná baskická organizácia ETA, ktorá zároveň prisľúbila pokračovať vo svojom násilnom boji za samostatnosť. Univerzitnú budovu uzavreli, pokiaľ vyšetrovatelia nezistia, o aké plyny ide a ako ich zlikvidovať. Škole vznikli vážne materiálne škody, na jej prízemí vypukol požiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu