Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zneužil svoju právomoc, nadviazal sexuálny vzťah s podriadenou

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn čelí podozreniu, že zneužil svoju právomoc, keď nadviazal sexuálny vzťah so svojou podriadenou.

V sobotu to uviedol medzinárodný denník The Wall Street Journal. Podľa správy MMF poveril vyšetrovaním právnickú spoločnosť Morgan, Lewis & Bockius LLP, ktorá by ho mala dokončiť do konca mesiaca.

Predmetom vyšetrovania je pomer generálneho riaditeľa s bývalou vysokou predstaviteľkou sekcie pre Afriku Piroskou Nagyovou. Ako uvádza Journal, päťdesiatdeväťročný Strauss-Kahn si s vydatou kolegyňou maďarského pôvodu údajne písal e-maily týkajúce sa intímneho vzťahu, ktorý zrejme nadviazali na konferencii v Európe začiatkom roka. Dodáva, že e-maily našiel Nagyovej manžel, prominentný ekonóm argentínskeho pôvodu Mario Blejer, ktorý rovnako pracoval pre MMF. Denník cituje vyhlásenie Straussa-Kahna, podľa ktorého s právnymi zástupcami MMF spolupracuje. Aféru z januára 2008 pritom opisuje ako "incident v súkromnom živote". "Nikdy som nezneužil svoju pozíciu generálneho riaditeľa fondu," vyhlásil Strauss-Kahn. Bývalý francúzsky minister financií a hospodárstva pôsobí na čele MMF od novembra 2007.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu