Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Saakašvili vystúpil pred 100-tisícovým zhromaždením

Gruzínsky prezident Michail Saakašvili
Gruzínsky prezident Michail Saakašvili

TBILISI - Gruzínsky prezident Michail Saakašvili v utorok vystúpil v Tbilisi pred asi 100 tisíc ľuďmi, kde s dávkou patriotizmu predniesol prejav namierený proti ruským útokom.

Gruzínci každého veku mávajúci vlajkami sa natlačili na jednu z hlavných ciest v hlavnom meste Tbilisi. Dobrovoľníci rozdávali tričká s nápisom: "Sme spolu. Sme jednotní." Saakašvili, ktorý sa pripojil ku svojim politickým kolegom pred budovou parlamentu, predniesol ohnivú reč. Dav na ich výzvy na jednotu a odvahu reagoval nadšeným potleskom a skandovaním.

"Terčmi ruských ozbrojených síl sú humanita a sloboda," kričal Saakašvili, pričom sa mu tvár pod návalom emócií skrivila. "Náš boj s Ruskom je bojom medzi Dávidom a Goliášom. A Dávid vyhrá! My vyhráme!" Ľudia držali transparenty a plagáty s nápismi "Sloboda" a "Zastavte Rusko" zobrazujúce preškrtnuté tanky. "Prišla som sem, aby som bola so svojim ľudom," povedala 46-ročná Maia Metreveliová bývalá diplomatka k davu.

"Mali by sme radšej zomrieť, ako byť pod ruským režimom... Neviem, čo sa stane. Nikto nemôže predpovedať, čo Rusi spravia, ale vieme, že sú schopní čohokoľvek," dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu