Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vychovávateľka pravdepodobne zneužívala študentky

JAR - Súdny proces s bývalou vychovávateľkou z dievčenskej akadémie v Juhoafrickej republike, ktorú obvinili z údajného zneužívania študentiek, sa začne po niekoľkých mesiacoch od jej zatknutia.

Podľa žalobcov 28-ročná vychovávateľka Virginia Mokgobo viac ako pol roka zneužívala niekoľko študentiek v škole, ktorú založila televízna ikona Oprah Winfrey.

Mokgobo zatkli ešte minulý rok a obvinili z násilného napadnutia, ponúkania neplnoletých dievčat na sexuálne služby a predvádzania obscénnych aktov.

Žalobcovia očakávajú, že vychovávateľka obvinenia na súde poprie. Oprah Winfrey po prepuknutí škandálu minulý rok prezradila, že aj ona bola v detstve obeťou zneužívania.

Obvinenia, ktorým čelí vychovávateľka, označila ako jednu z najhorších skúseností vo svojom živote. Zároveň pochválila študentky, ktoré mali odvahu oznámiť údajné zneužívanie polícii.

Winfrey otvorila dievčenskú akadémiu v blízkosti Johannesburgu v roku 2007. Škola, v ktorej sa nachádzajú aj laboratóriá, štúdio na cvičenie jogy a salón krásy, stála 40 miliónov dolárov (772 miliónov Sk/25,626 miliónov €).

Winfrey sa rozhodla založiť akadémiu po stretnutí s bývalým africkým prezidentom Nelsonom Mandelom pred šiestimi rokmi. Osobne sa rozprávala s mnohými dievčatami z juhoafrických rodín s nízkymi príjmami, ktoré mali do školy nastúpiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu