Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pedofila môžu vydať do Británie, hrozí mu doživotie

PRAHA – Íra Patricka Burnella (21), podozrivého z rozsiahleho zneužívania detí, môže Česko vydať na trestné stíhanie do Veľkej Británie, kde mal trestnú činnosť spáchať. V pondelok o tom rozhodol pražský mestský súd.

Burnell podľa polície spáchal 16 trestných činov súvisiacich s pohlavným zneužívaním detí, v Británii mu za to hrozí až doživotné väzenie. Ír je v súčasnej dobe vo vydávacej väzbe, kde by mal zostať dovtedy, pokým ho nevydajú Britom.

Burnell prostredníctvom tlmočníka na svoju obhajobu povedal: "Nespravil som nič, z čoho ma obviňujete. Ale rád by som išiel čo najskôr späť do Británie, aby som dokázal svoju nevinu." Podozrivý podľa polície páchal trestnú činnosť na území Veľkej Británie v rokoch 2003 až 2006. Podľa denníka Právo sa na internetových serveroch zoznamoval s dvanásťročnými až trinásťročnými dievčatami. Údajne ich volal, aby sa s ním vozili autom, pri čom ich znásilnil.

Okrem toho je podľa polície podozrivý aj z výroby a držania detskej pornografie a ďalších trestných činov podobného rázu. Českí policajti mladíka chytili v spolupráci s Interpolom v polovici júla na základe eurozatykača. V Česku žil údajne dva roky a chystal sa odcestovať. Žil v prenajatom byte v Prahe, podľa polície sa správal veľmi nenápadne a takmer nevychádzal z domu. Trestnej činnosti sa v Česku vraj nedopustil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu