Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Pilot ultralightu mal v krvi 1,26 promile

(Zdroj: ČTK)

PRAHA – K prekvapivému zisteniu dospela česká polícia a letecká inšpekcia pri vyšetrovaní jednej z vážnych júnových nehôd malého lietadla kategórie ultralight.

Podľa informácií serveru iDnes to preukázali výsledky pitvy, ktoré zverejnila letecká inšpekcia. Konečnú príčinu havárie ešte nestanovili. "Pilot, ktorý má v krvi viac ako 0,8 promile, nie je schopný riadiť lietadlo. Nemá nabrúsené zmysly," cituje server vyšetrovateľa Milana Peníka z leteckej inšpekcie.

Podľa svedkov sa nad letisko priblížilo lietadlo, ktoré sa náhle zrútilo k zemi a začalo horieť. Ultralight sa zrútil niekoľko desiatok metrov od dráhy letiska do hlbokej trávy. Náraz a oheň lietadlo natoľko zlikvidovali, že v hustej tráve nebolo vidno ani jeho zvyšky.

V kabíne stroja zahynuli dvaja muži vo veku 52 a 54 rokov. Nehody ultraľahkých lietadiel sú Česku pomerne časté. Začiatkom júna sa zrútil ultralight v okrese Jičín, zahynuli v ňom dvaja ľudia. Ultraľahké lietadlo havarovalo aj v okrese Tachov. Pri havárii sa zranili dvaja ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu