Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mareka H. vydali na trestné stíhanie za znásilnenie a vraždu do Škótska

Košice - Krajská prokuratúra v Košiciach dnes rozhodla o vydaní Mareka H. (33) z Nálepkova (okres Gelnica) na trestné stíhanie do Škótska.

Marek H. je obvinený z trestných činov znásilnenia a vraždy, ako aj z pokusu o marenie výkonu spravodlivosti. Znásilnenia a vraždy sa mal dopustiť v noci z 28. na 29. mája v Glasgowe (Škótsko). Šerifský súd v Edinburghu 17. júna vydal na neho zatykač, na základe ktorého ho polícia o deň neskôr zadržala v Nálepkove. Krajský súd v Košiciach ho následne vzal do väzby.

Podľa hovorcu Krajskej prokuratúry v Košiciach Milana Filička o vydaní do Škótska dnes prokuratúra rozhodla v takzvanom skrátenom konaní, keďže obvinený sám súhlasil s vydaním do cudziny. "Nebolo teda potrebné rozhodnutie súdu. Uznesenie krajskej prokuratúry je tak právoplatné, keďže proti nemu nie je prípustný opravný prostriedok.

Na tom, ako a kedy konkrétne dôjde k odovzdaniu obvineného škótskym orgánom, sa už dohodnú národné ústredne Interpolu obidvoch štátov," spresnil Filičko. Ako ďalej dodal, musí sa tak stať najneskôr do 10 dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu