Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Holandsko už viac nebude povoľovať adopciu detí zo zahraničia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Holandsko už viac nedovolí svojim občanom adoptovať si deti zo zahraničia, oznámil v utorok holandský minister pre právnu ochranu Franc Weerwind. Informujeme podľa správy agentúry Reuters.

Rozbehnuté medzištátne adopčné konania môžu zatiaľ pokračovať, uviedol Weerwind. Holandská vláda medzi rokmi 2021 a 2022 už na takmer dva roky pozastavila medzištátne adopcie, pripomína Reuters.

Holanďania si za uplynulých 50 rokov adoptovali asi 40.000 detí z 80 krajín sveta. V posledných rokoch však počet detí adoptovaných zo zahraničia klesá. V roku 2019 si holandskí rodičia zo zahraničia adaptovali len 145 detí, pričom tento počet v čase pandémie koronavírusu v roku 2020 klesol na 70. Vyplýva to z najnovších údajov Holandského inštitútu mládeže.

Adopčná politika v Holandsku sa dostala pod drobnohľad, pretože čoraz väčší počet adoptovaných detí začal v dospelosti pátrať po svojich koreňoch. Mnohí pritom prišli na to, že dokumenty týkajúce sa ich narodenia sa stratili alebo boli sfalšované a ich adopcia tak bola ilegálna.

Viac o téme: AdopciaPovolenieZahraničieHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu