Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Celý štát šokoval prípad smrtiaceho útoku psov! Pitbuly zabili bábätko, matke ho vytrhli priamo z náručia

Na brutálny útok dvoch pittbulov na terase bytu doplatil životom iba trinásťmesačný chlapček
Na brutálny útok dvoch pittbulov na terase bytu doplatil životom iba trinásťmesačný chlapček (Zdroj: Twitter/Leggo.it)

CAMPOLONGO - V pondelok otriasla malým pobrežným mestečkom na juhu Talianska približne 80 kilometrov južne od Neapolu veľká tragédia. Na brutálny útok dvoch pittbulov na terase bytu doplatil životom iba trinásťmesačný chlapček.

Malý Francesco Pio D´Amaro zomrel po útoku dvojice pittbullov. V čase útoku bol pritom chlapec v bezpečí náručia svojej matky. Psy, ktoré patrili matkinej kamarátke, u ktorej bola v pondelok skoro ráno na návšteve, utiekli z miestnosti kde boli zatvorené a bez váhania zaútočili na malé dieťa. Ich atak bol taký silný a nečakaný, že chlapca matke doslova vytrhli z rúk a v priebehu pár sekúnd dieťa usmrtili, informuje talianske Leggo.

Erupcia gejzíru v Herľanoch (Zdroj: TASR/František Iván)

Matka skočila medzi ne v snahe brániť svoje dieťa, no psy zaútočili aj na ňu. Tak rýchlo ako útok začal, tak sa aj skončil. Matku museli ošetrovať privolaní záchranári. V prípade malého chlapca už len konštatovali smrť. V byte v ktorom sa udalosť odohrala sa v čase útoku nachádzal ešte brat nešťastnej matky a ďalšie osoby. Ani strýkovi sa synovca zachrániť nepodarilo. Psov po útoku zaistili karabinieri a odviezli ich do blízkeho útulku, kde sa v nasledujúcich dňoch rozhodne o ich osude. Podľa Leggo.it záleží na tom, či sa v 48-hodinách po útoku prejavia agresívne. Ak áno, budú usmrtené, ak nie, vrátia ich majiteľke.

Prípad vyvolal množstvo emócií, ľudia sa pýtajú ako je možné, že sa agresívne zvieratá mohli dostať k dieťaťu. Svedkovia incidentu však tvrdia, že psy nikdy dovtedy neprejavili agresivitu, no dieťa nepoznali a aj z toho dôvodu sa mohli chovať nepredvídateľne. Starosta mestečka vyzýva majiteľov psov tejto rasy a podobných, aby boli veľmi opatrní, stačí chvíľa nepozornosti a môže sa udiať aj takáto tragédia.

Viac o téme: Dieťaútok psa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu