Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Babiš vo VIDEU opäť so zvieratami! Tentoraz pózoval so svojimi miláčikmi: TOTO adresoval premiérovi Fialovi

Český expremiér Andrej Babiš natočil video so svojimi fenkami Gigi a Izzy.
Český expremiér Andrej Babiš natočil video so svojimi fenkami Gigi a Izzy. (Zdroj: Instagram/andrejbabis)

PRAHA – Český expremiér Andrej Babiš opäť hviezdil, keď sa objavil na sociálnej sieti s ďalším zvieraťom. Po kohútovi teraz prišli na rad psy. Jeho odkaz bol však politický a adresoval ho priamo premiérovi Petrovi Fialovi.

archívne video

Andrej Babiš o Michalovi Šimečkovi (Zdroj: psp.cz, Facebook/Branislav Becík)

Andrej Babiš už nie raz dokázal, že pre lepšie vysvetlenie svojich názorov má po ruke aj rôzne predmety, ktoré neskôr prešli dokonca na živé zvieratá. V minulosti počas politickej diskusie riešil ceny českých potravín, pričom použil doslova balenie Nutely a klasický rožok. Nedávno sa objavil vo videu, ktoré uverejnil cez svoj profil na sociálne siete. Spoločnosť mu robil kohút Silver. Babiš vtedy hovoril, že ani hydina nechce pokazené zrno dovážané z Ukrajiny.

Psie krmivo a inflácia 

Netrvalo to dlho a český expremiér sa opäť objavil na sociálnych sieťach so zvieratami. Tentoraz už drží v rukách svojich dvoch psov, sedia na lavičke a pri nohách má Babiš položené tri druhy psích granúl. Takýmto spôsobom naráža na ceny, ktoré zaviedla terajšia česká vláda.

"Gigi a Izzy už poznáte. Boli sme nakupovať a sťažujú sa, že skrátka krmivo, ktoré sme práve kúpili za ceny pána Fialu, je o 30 až 70 percent drahšie ako za Babiša. Takže, pán premiér, tie dve percentá, ktorými oblbujete ľudí, vám nezožerú ani tie psy. Že áno, dievčatá," hovorí Babiš a pozrie na svojich miláčikov. "Hovoria, že áno," dodal na záver. Ako doplňuje eXtra.cz., reakcia bola na vyhlásenie súčasného českého premiéra Petra Fialy o zrazení inflácie na 2,3 percenta. 

Reakcie verejnosti

Pod videom sa ihneď objavil rad komentárov. Niektorí s Babišom súhlasia, iní hovoria, že sa ceny vôbec nezmenili. "Kto má rád psy, má rád aj ľudí," napísala používateľka Martina. "Kde je kohút?" pýtal sa Lukáš, pričom myslel Silvera, ktorého Babiš použil vo videu o ukrajinskom obilí.  "Zbožňujem, keď sa piaty najbohatší Čech sťažuje na drahé ceny," reagoval Honza. "Mám doma dve mačky a stojí to úplne rovnako cca 10 rokov. Opäť klame," adresoval Babišovi istý Radek. 

Viac o téme: PsyOpozíciaInfláciaAndrej BabišČeská republikaGigiIzzyCeny potravínPolitikaPsie krmivo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu