Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tu nie je čo oslavovať! Kremeľ sa vysmieva americkej pomoci Ukrajine

Dmitrij Polanski sa vysmieval americkej pomoci Ukrajine.
Dmitrij Polanski sa vysmieval americkej pomoci Ukrajine. (Zdroj: profiemdia.sk)

MOSKVA - Rusko nemá nič iné ako pohŕdanie a výsmech za miliardový balík americkej pomoci pre Ukrajinu. Jeden zo spolupracovníkov Vladimira Putina na internete povedal, že vojenská pomoc nezabráni víťazstvu Ruska. Namiesto toho predpovedal, že cez mlynček na mäso prejdú desaťtisíce Ukrajincov.

Podľa ruského predstaviteľa OSN miliardová vojenská pomoc Ukrajine schválená Snemovňou reprezentantov USA nezabráni tomu, aby bola Ukrajina vo vojne porazená.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 788  (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Putinov stúpenec sa vysmieva Ukrajine po schválení balíka pomoci USA

Zástupca ruského veľvyslanca pri OSN v New Yorku Dmitri Poljanski mal pre balík pomoci a susednú Ukrajinu len pohŕdanie a výsmech. „Nie je čo oslavovať,“ povedal Dmitri Poljanski v službe krátkych správ X (predtým Twitter). Vojna bude pokračovať a „desaťtisíce Ukrajincov prejdú mlynčekom na mäso“.

Zástupca veľvyslanca Kremľa predpovedá ruské víťazstvo napriek pomoci USA

Balík pomoci v žiadnom prípade nezabráni Rusku vyhrať nad Ukrajinou. "Ale neslávny koniec kyjevského režimu je nevyhnutný, bez ohľadu na tento nový balík a všetko zbytočné úsilie podporovateľov USA a NATO udržať ho pri živote," pokračoval Putinov poskok online.

Ukrajina sa proti ruskej invázii bráni už viac ako dva roky a opakovane dokázala zastaviť postup jednotiek Vladimira Putina a zabrániť útočníkom dosiahnuť ich ciele.

Po mesiacoch blokády schválila Snemovňa reprezentantov USA v sobotu (20. apríla 2024) nový miliardový balík pomoci pre Ukrajinu. Parlamentná komora schválila zodpovedajúci návrh zákona obsahujúci približne 61 miliárd amerických dolárov (57 miliárd eur) pre Kyjev. Potrebný súhlas Senátu sa stále čaká, ale považuje sa za istý.

Putinov hovorca Peskov zúri proti Západu kvôli americkej vojenskej pomoci

Hovorca Kremľa Dmitri Peskov bezprostredne po rozhodnutí obvinil USA z ďalšieho obohacovania sa z vojny dodávkami zbraní a munície na Ukrajinu. Moskva opakovane kritizuje západnú vojenskú pomoc ako prostriedok na predĺženie vojny. Naproti tomu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval USA za podporu v boji proti ruskej útočnej vojne, ktorá sa začala 24. februára 2022. Kyjev opakovane zdôrazňoval, že západná vojenská pomoc je životne dôležitá pre prežitie krajiny bojujúcej za nezávislosť.

Viac o téme: RuskoUkrajinaUsaDmitrij Polanski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu