Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tento záber neukazuje Izrael: Zahanbujúce klamstvo Iránu je odhalené

Tento záber neukazuje zásah v Izraeli.
Tento záber neukazuje zásah v Izraeli. (Zdroj: X)

JERUZALEM - Iránska diktatúra sa zúfalo snaží presvedčiť svoj ľud o údajnom úspechu svojho útoku na Izrael. Tiež sa uchyľuje k šialeným klamstvám.

Na X (Twitter) izraelská vláda odhalila mimoriadne trápne klamstvo mulláhov. Štátna islamistická televízia IRINN informovala o úspešnom útoku Iráncov na Izrael a ako dôkaz sa ukázala obrázky horiaceho pekla.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Ale zábery v skutočnosti neukázali žiadny úspešný útok iránskej rakety alebo dronu. Neukázali vôbec žiadny útok. A nepochádzali ani z Izraela. Iránska štátna televízia ukázala Iráncom staré videozáznamy požiaru v Čile.

Nie je to jediný fejk, ktorý počas útoku šírili neprajníci Izraela. Nepriateľ Židov a Izraela Jackson Hinkle, neslávne známy na X vďaka viac ako miliónu odberateľov, zdieľal video, ktoré údajne ukazovalo masovú paniku v Izraeli.

Odhaľovači pravdy dokázali, že táto nahrávka tiež nemá nič spoločné s Izraelom. Ako napísal novinár BBC Shayan Sardarizadeh, zábery v skutočnosti zobrazujú fanúšikov Louisa Tomlinsona (britský popový hudobník, pozn. red.) z minulého týždňa v blízkosti hotela Four Seasons v Buenos Aires v Argentíne.

Takmer všetky strely zachytené: Izrael hovorí o veľkom úspechu

Režim mulláhov a jeho spojenci v Iraku a Jemene vypálili na Izrael viac ako 300 smrtiacich striel. Patrí medzi ne 170 kamikadze bezpilotných lietadiel, 30 riadených striel a 110 balistických rakiet.

Menej ako hŕstka z nich dosiahla svoje ciele. Izrael a jeho spojenci zostrelili 99 percent prichádzajúcich objektov, potvrdil v nedeľu ráno v Tel Avive hovorca armády Daniel Hagari.

Označil to za „veľmi významný strategický úspech“. Dôrazne odmietol myšlienku, že iránsky útok mohol byť len plánovanou šou bez skutočného úmyslu spôsobiť škodu: „Myslím si, že Irán chcel dosiahnuť výsledky a nepodarilo sa mu to.“

Viac o téme: IránIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu