Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tisíce Iráncov vyšli do ulíc: Vyjadrili podporu útokom voči Izraelu, v dave sa ozývalo "Smrť Izraelu!" či "Smrť Amerike!"

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Tisíce Iráncov v nedeľu ráno vyšli do ulíc miest, aby vyjadrili podporu pre útoky dronmi a raketami, ktoré Irán v noci na nedeľu uskutočnil voči Izraelu. Informujeme podľa agentúry AFP.

Demonštranti na jednom z námestí v hlavnom meste Teherán skandovali "Smrť Izraelu!" a "Smrť Amerike!", píše AFP. Reagovali tým na oznámenie iránskych Revolučných gárd, ktoré hlásili začiatok operácie Čestný sľub voči Izraelu. Účastníci zhromaždení mávali iránskymi a palestínskymi zástavami.

Ľudia sa zhromaždili aj pri hrobe generála Kásema Solejmáního v meste Kermán v južnej časti krajiny. Solejmání zomrel pri americkom útoku dronmi v Iraku v januári 2020. Demonštrácie sa konali aj v ďalších iránskych mestách.

Irán v noci na nedeľu vyslal na Izrael približne 300 dronov a rakiet. Išlo o odvetu za letecký útok na iránsky konzulát v sýrskej metropole Damask z 1. apríla, pri ktorom zahynulo sedem príslušníkov iránskych Revolučných gárd vrátane dvoch generálov. Teherán následne prisľúbil odvetu za tento útok, zodpovednosť za ktorý je pripisovaná Izraelu.

Tisíce Iráncov vyšli do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Vahid Salemi)

Viac o téme: útok IránIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu