Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Trumpova rodina ho zamestnávala takmer 50 rokov! Bývalý finančný šéf pôjde do väzenia

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP Photo/Alex Brandon)

NEW YORK - Bývalého finančného riaditeľa Trump Organization Allena Weisselberga v stredu súd v New Yorku odsúdil na päť mesiacov väzenia za krivú výpoveď. V tomto občianskoprávnom procese je za podvod s nehnuteľnosťami obžalovaný exprezident Donald Trump. Informuje agentúra AP a AFP.

Weisselberg (76) sa ešte v marci priznal ku krivej výpovedi počas vypočúvania v roku 2020. Vo výpovedi, že nemal vedomosti o rozlohe Trumpovho bytu v Manhattane, klamal, píše AP. Trump tento byt vo svojich finančných záznamoch nadhodnotil.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Weisselberg na stredajšom pojednávaní odmietol možnosť vypovedať a bol odvedený v putách. Tento podnikateľ si už vo väzení vlani odsedel 100 dní za vyhýbanie sa daňovej povinnosti v spojitosti s majetkom spoločnosti Trump Organization a obohacovanie sa na nepriamych výhodách.

Trump ide pred súd

Weisselberg bol v rokoch 2005 až 2021 finančným riaditeľom konglomerátu v oblasti nehnuteľností a zábavného priemyslu Trump Organization. Trumpova rodina ho zamestnávala takmer 50 rokov a poskytla mu odstupné dva milióny dolárov, keď musel odísť do penzie pre obvinenia v daňových záležitostiach, píše AP.

Trump Organization tiež platí jeho účty za právnické služby. Samotný Donald Trump sa na budúci týždeň postaví pred súd v procese, v ktorom čelí žalobe za falšovanie záznamov svojej spoločnosti, aby zakryl úplatok pre pornoherečku.

Viac o téme: Súd Donald TrumpFinančný šéfTrump Organization Weisselberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu