Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Telá Číňanov zabitých pri samovražednom útoku previezli do Pekingu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISLAMABAD - Telá piatich čínskych občanov, ktorí zahynuli minulý týždeň pri samovražednom bombovom útoku v severozápadnom Pakistane, previezol letecký špeciál do Pekingu. V pondelok o tom informovali pakistanskí predstavitelia, uvádza agentúra AP.

Lietadlo odletelo v noci na pondelok z vojenskej leteckej základne v meste Rávalpindí. Piati Číňania a ich miestny vodič boli zabití pri útoku na severozápade Pakistanu. Útočník autom vrazil do auta s Číňanmi, ktoré začalo horieť a zrútilo sa do rokliny. Pri útoku zomrel aj útočník. Číňania pracovali na stavbe vodnej priehrady Dasu.

archívne video

Teroristický útok v Moskve

V pondelok stavenisko priehrady Dasu navštívil pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf, aby sa stretol s čínskymi inžiniermi a robotníkmi.

Čínski a pakistanskí vyšetrovatelia vedú samostatné vyšetrovanie útoku, ktorý vyvolal celonárodné odsúdenie. Čína požiadala Pakistan, aby zabezpečil ochranu jej občanov pracujúcich na spoločných hospodárskych projektoch. V minulosti už Číňania čelili podobným útokom. V júli 2021 zabil samovražedný útočník najmenej 13 ľudí vrátane deviatich čínskych občanov, keď sa odpálil v blízkosti ich autobusu. Vtedy to prinútilo čínske spoločnosti dočasne prerušiť prácu.

Viac o téme: TeláSamovraždaútok PakistanPekingČíňania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu