Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dvanásť turistov na Zanzibare jedlo a pilo na verejnosti: Nerešpektovali ramadán, krutá dohra!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

ZANZIBAR – Polícia podľa miestnych médií zatkla až dvanásť turistov za jedenie a pitie na verejných miestach počas moslimského pôstneho mesiaca. Stalo sa tak v zanzibarskom regióne Mjini Magharibi.

Vo štvrtok 28. marca zanzibarská polícia zatkla dvanástich turistov, pretože mala podozrenie, že jedením a pitím nerešpektovali ramadám. Zanzibarský policajný veliteľ Abubakar Khamis Ally varuje, že jeho dôstojníci nebudú váhať zatknúť každého, kto poruší princípy islamu. „Boli zatknutí pre podozrenie z jedenia na verejnosti, čo je podľa zákonov a postupov Zanzibaru trestný čin,“ povedal Ally, informuje Burundi Times. Na Zanzibare, kde viac ako 98 percent populácie tvoria moslimovia, je jedenie na verejných miestach počas ramadánu vážny zločin.

archívne video

Ingrid Brocková o rozvojovej pomoci EÚ pre Afriku (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Zanzibarskej turistickej komisii takéto prehrešky nie sú ľahostajné. Francúzska cestovná agentúra Organisant Francophone Tours and Travel dostala pokutu 500 dolárov (463 eur) za to, že umožnila turistom jesť na verejných miestach. Komisia zároveň pripomína, že zásady islamu platia pre každého na Zanzibare bez ohľadu na pôvod. Reštaurácie, ktoré sa nenachádzajú v hoteloch, majú zostať počas dňa zatvorené a hotely a rezorty musia obmedziť stravovacie služby na svoje priestory.

Zanzibar, autonómna časť Tanzánie, sa odlišuje od zvyšku krajiny vďaka svojej moslimskej väčšine. Počas celého mesiaca ramadán, od úsvitu do západu slnka, sa moslimovia postia, zdržia sa jedenia, pitia a fajčenia. Na tomto ostrove sú tieto pravidlá posvätné.

Viac o téme: TuristiRamadánAfrikaZanzibar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu