Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Viedenskí policajti si očividne odviedli dobrú robotu: Po voľbách odišli z ruskej ambasády s darčekovými taškami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com)

VIEDEŇ - Rakúski policajti, ktorí dohliadali na bezpečnosť ruského veľvyslanectva vo Viedni v čase ruských prezidentských volieb, dostali pri odchode od zamestnancov ambasády darčekové tašky. Uviedla to viedenská polícia, informovala o tom agentúra AP.

Podľa služobného zákona prijatie darov od ruskej ambasády (predmety nízkej hodnoty, ako kalendáre a čokolády v papierových taškách) nepredstavovalo pochybenie pre rakúskych štátnych zamestnancov, reagovala viedenská polícia na otázky týkajúce sa tejto záležitosti.

archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa jej vyhlásenia to však "zanecháva neželaný dojem, ktorý nezodpovedá profesionálnemu prístupu policajtov pri výkone povinností". Polícia dodala, že upozornila svojich zamestnancov a dala im pokyn, aby "v budúcnosti takúto pozornosť, aj keď len nízkej hodnoty, priateľsky, ale rozhodne odmietli".

Prezidentské voľby v Rusku sa tento rok konali od 15. do 17. marca. Ďalšie šesťročné funkčné obdobie si v nich zabezpečil súčasný ruský prezident Vladimir Putin. Ruskí občania žijúci v zahraničí mohli svoj hlas odovzdať na ambasádach a konzulátoch.

Dňa 17. marca, keď sa konali voľby v Rusku, dohliadala polícia na veľvyslanectvo

Viedenská polícia dohliadala na bezpečnosť ruského veľvyslanectva 17. marca. Policajti boli v kontakte so zamestnancami veľvyslanectva a občas vošli do budovy, priblížila polícia. Rakúska tlačová agentúra APA napísala, že po odchode posledných voličov z ambasády vyšlo z budovy šesť policajtov a najmenej traja z nich niesli darčekové tašky s ruským štátnym znakom.

Rakúske ministerstvo zahraničných vecí krátko pred ruskými prezidentskými voľbami vyhostilo z krajiny dvoch ruských diplomatov za to, že "podnikali kroky, ktoré sú nezlučiteľné s ich diplomatickým štatútom". Táto formulácia sa zvyčajne týka špionážnej činnosti.

Viac o téme: Prezidentské voľbyPolícia RuskoRakúskoRuské veľvyslanectvoDarčekové tašky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu